De Bhagavad Gita

De Bhagavad-gita staat ook bekend als de Gitopanisad. Ze is de essentie van de vedische kennis en een van de belangrijkste upanisads binnen de vedische literatuur.

Het doel van de Bhagavad-gita is om de mensheid te bevrijden van de onwetendheid van het materiële bestaan. Iedereen wordt op zoveel manieren geconfronteerd met problemen, net zoals Arjuna het moeilijk had omdat hij in de Slag van Kuruksetra moest vechten. Arjuna gaf zich over aan Sri Krishna daarom werd de Bhagavad-gita gesproken. Niet alleen Arjuna, maar iedereen is vervuld van zorgen door het materiële bestaan. Ons bestaan zelf bevindt zich in een sfeer van niet-bestaan. Eigenlijk zijn we er niet voor bestemd bedreigd te worden door dit niet-bestaan. Ons bestaan is eeuwig. Maar op de een of andere manier zijn we in asat geplaatst. Asat verwijst naar dat wat niet bestaat.

Meer weten?

Bel: (0031) 630 – 571 448
Email: bhaktasoen@gmail.com
Adres: Petite Somme 5, 6940 Septon-Durbuy, België

De Bhagavad Gita

De Bhagavad Gītā (letterlijk “Lied van de Heer”) vormt een onderdeel van de Mahābhārata. Op het slagveld van Kurukshetra leert Arjuna echt wie Krishna is. Hij geeft zich over aan Krishna en Krishna begint Zijn onderricht. Hij legt het fundamentele verschil uit tussen het tijdelijk materieel lichaam, de eeuwige ziel en het proces van reïncarnatie.

Srila Prabhupada

Krishna openbaart zich aan zijn zuivere toegewijde. Swami A.C. Bhaktivedanta Prabhupada (Spiritueel leraar en Stichter van ISKCON) is Krishna’s zuiver toegewijde. We zien dat de allerhoogste Godspersoon altijd via zijn zuivere toegewijde toegang verschaft om tot hem te komen.

Karma-Yoga

In de materiële wereld is iedereen gedwongen te handelen. Maar activiteiten kunnen ons aan deze wereld binden of ons ervan bevrijden. Wie handelt om de Allerhoogste zonder resultaatgerichte motieven tevreden te stellen, kan worden bevrijd van de wet van karma (actie en reactie) en kan transcendentale kennis over het zelf en de Allerhoogste krijgen.

” Mijn eerste ontmoeting met Krishna was als een 13-jarige die een zeer algemeen onderzoeksproject deed naar de Hare Krishna-beweging. Op dat moment in mijn leven had ik geen contact gehad met de oosterse cultuur, maar ik had gehoord van de Hare Krishna’s door hun associatie met George Harrison. Een zoekopdracht op internet bracht me snel naar Krishna, waar ik niet alleen een schat aan kennis vond, maar ook behulpzame toegewijde in forums en live chatten die uitermate bereid waren om mijn vragen te beantwoorden en dienden als inspiratie voor mijn daaropvolgende persoonlijke reis naar het Krishna-bewustzijn. ”

Amanda

Student

” Als toegewijde in een seculiere familie, heb ik bijna geen contact met andere toegewijde. Ik zing en lees privé. Krishna is mijn portaal naar de spirituele wereld. Woorden kunnen mijn dankbaarheid niet beschrijven. Daarom zou ik met deze dankbaarheid en nederigheid mijn eerbetuigingen aan jullie allemaal willen aanbieden. ”
-Tony, bedrijfsdirecteur in Noord-Engeland, VK

Tony

Directeur

Begin je Spirituele zoektocht vandaag nog

Verrijk je leven door jezelf spiritueel te ontwikkelen. Krijg op alle grote vragen van het leven voor altijd antwoord. Je bent je in dit leven aan het voorbereiden voor je volgend leven. Het leven stopt niet als je, je lichaam verlaat. Het leven gaat door in een ander lichaam, welke lichaam? dit is afhankelijk van de keuzes die je maakt. Lees meer hierover in de Bhagavad Gita zoals ze is of bezoek één van onze tempels. Hare! Krishna!